fredag 30 oktober 2009

Skötväska

Innan Lilleman föddes så letade jag lite efter en skötväska. De jag hittade kostade lite i överkant för min smak, de billigare tyckte jag inte var så roliga. Så jag bestämde mig för att det kan väl inte vara några problem att sy en egen. Jag hittade lite tips på hur man kunde göra på internet och sen var det bara att välja tyg och börja rita. tyget hittade jag på Ohlssons tyger på Sveavägen. När jag såg det så visste jag direkt att det var Tyget med stor T. En röd botten med enkla blommor, lite marimekko stil. Jag funderade lite vad som behövdes i en skötväska och kom fram till mycket fack och en skötbädd. Jag valde ett gult tyg till innertyg och köpte plastad frotté till skötbädden.

Blev ganska nöjd över resultatet:





lördag 24 oktober 2009

Från sticka till sy

Så var plötsligt bebis i magen och jag började boa. Det vart ett babynest i skogsgrön sammet. Det användes mycket flitigt tills lille M växte ur det.

Här provar katterna babynestet och gav det godkänt.

tisdag 20 oktober 2009

Första inlägget med gammalt stickat

För några år sedan började jag att sticka. Först några mössor och halsdukar sedan en hel radda med koftor till kommande bebis (som inte var skapad än men som någon gång förhoppningsvis skulle dyka upp). Mönstren hittade jag på Garnstudio och jag använde oftast deras eget garn som jag tycker är av bra kvalité och med ett helt ok pris.

Nedan är några av de tröjor som jag har stickat. Det finns några till, får se om jag får tummen ur och fotar dem med.