söndag 15 november 2009

Stickad filt

En stickad filt var ett måste att sticka i väntan på Lilleman. Garnet är Drops Merino och mönstret Garnstudios. Det är en jätte mysig filt som är varm och mjuk.

lördag 14 november 2009

Första bodyn

En dag var jag på affärn och tittade på tidningar och där var den! Ottobre Design med mönster på bra barnkläder... Det vart en resa in till Söder för att köpa tyger som skulle passa att sy i. Bland annat detta tyg, brun och grönrandig overlock och brun mudd. Bodyn blev i str 68, blev ganska nöjd för att vara första försöket.



torsdag 5 november 2009

Babygym

Ja vad skulle bebisen leka med när den väl var född? Babygym hade jag hört var uppskattat. Dock uppskattade jag inte de som fanns på marknaden och tänkte återigen att det skulle väl gå att sy ett på nåt sätt. Hittade en hel del bra tips och tog lite resttyger samt köpte en rockring. när jag vl kom hem med rockringen insåg jag att jag behövde nog två stycken så det blev en sväng till affären igen.

Väl hemma valde jag att använda samma tyg som i babynestet i mitten för att det skulle vara mjukt och inte slita så mycket på håret på bebisen. Rockringarna sågades av och jag tog bort ca 30 cm på varje. Sen sydde jag två kanalen som jag trädde över ringarna. Öglor av samma tyg syddes fast i varje hörn så att ändarna av rockringarna kunde träs i dessa och lätt kan tas lös om det händer en olycka på filten. För att få fast leksaker syddes det dit små öglor av tunt band i bågarna. Nu är det bara att kroka i och ta av leksakerna så att de lätt kan bytas.