torsdag 25 februari 2010

Nya tygerna

Här är de nya tygerna som jag köpte på Syfestivalen. I ordning uppe från vänster: Det vita tyget är ett linnetyg som ska bli kuddar till soffan. Sen är det skogstyg från Mjukatyger.se. De randiga tygerna samt det orangea är från E-slöjd. Djungeltygerna är en singel jersey och en velour. Dessa samt molntyget kommer från JNYdesign.se. Det gröna med trollen är velour från Mjukatyger.se



Har idag även beställt tyger från Jofotex och Stoff och Stil. Av dessa ska det bli två set med body och byxa till syrrans arbetskamrater samt en tröja till en bekants lilla tjej.



måndag 22 februari 2010

Overlock och symässa

I helgen var det Syfestival på Älvsjömässan. Jag var där med min mamma och en vän. Vi var där redan innan det öppnade och det var inte mycket folk där. Var nog många som drog sig för att ge sig ut i snöovädret. Lite senare under dagen var det lite mer folk men inte för många.

Började med att köpa lite tyg från JNYDesign och Mjukatyger. Tyvärr hade JNYDesign slut på molnvelouren som jag hade sett fram emot så det får bli en beställning därifrån när hon har fått in mer. Trodde att jag skulle få med mig mer tyger hem men lyckades begränsa mig lite.

Provade på nåltovning vilket var riktigt kul så jag köpte med mig ett startkit hem. Sen var jag hos JNYDesign och Gekko och sydde en dreggelskarf. Var kul att prata med Gekko som var lika trevlig i verkligheten som det verkar i hennes blogg.

Sist men inte minst köpte jag en overlock, en Huskvarna Viking Huskylock s15. Har bara provsytt lite då jag inte hunnit med, men snart ska jag försöka mig på att sy ett helt plagg.

Bild från www.husqvarnaviking.com/se/

Måste tillägga att jag köpte overlocken från Louise Symaskinshörna. Hon har tidigare hjälpt mig med att skaffa fram en instruktionsbok till Scandinavia 100 maskinen och hon är riktigt trevlig och hjälpsam.

torsdag 18 februari 2010

Nya byxor och "gammal" omlottbody

Har sytt några muddbyxor men var lite sugen på att ha någon annan modell till Lilleman så jag hoppade över mudden och satte resår i midjan och bensluten istället. Jag gjorde även byxorna lite längre och lite smalare än tidigare. Blev riktigt nöjd över resultatet. Nu är ju inte färgen på byxorna det optimala färgvalet på en liten bebis som börjat med smakportioner men det är snyggt.


För någon månad sedan gjorde jag en omlottbody av Jofotexs blå och röda tågtyg. Den röda kanten blev lite kort men annars blev jag nöjd över resultatet. Mönstret är eget.




onsdag 17 februari 2010

Syfestival 19-21 februari

Innan jul insåg jag att det skulle vara Syfestival på Älvsjömässan i februari. Det kändes som det var en evighet innan det var dags. Men nu är snart helgen här... Ska dit med min mor och hoppas på att få med mig en del tyg hem. Jag har siktat in mig på lite molnvelour från JNYDesign, hoppas att det finns kvar när jag kommer dit på lördag. Sen blir det nog en del andra tyger. Vill ha lite Hilcovelour i brunt och lime.

Men vet att jag kommer vara tvungen att lägga en beställning hos Jofotex snart. Är så sugen på deras flodhästtyg och elefanttyget.

Idag blev ett par vita velourbyxor klara. De har legat uppklippta ett tag men jag har inte haft tid att sitta vid symaskinen. Var skönt att få dem klara. Bild kommer.

onsdag 10 februari 2010

Prickiga byxor

Ett par prickiga muddbyxor var de första byxorna jag sydde. Oj vad det var enkelt. Har använt ett eget mönster utan söm på yttersidan. Str 68. Mudden i midjan är lite stor men jag tror att Lilleman kan ha dem ett tag till så att magen blir lite större. Vet dock inte varför jag valde prickigt tyg för egentligen är jag inte så mycket för mönstrade byxor. Tycker det är svårt att kombinera med tröjor och bodies. Men tyget är härligt mjukt och de kommer nog till användning. Tyget kommer från Tygverket på Södermalm, mudden från jofotex.

lördag 6 februari 2010

Ny mössa och vantar



Lilleman hade vuxit ur sin mössa och den jag köpte satt inte bra så då var det ju bara att prova att sy en. den är fodrad med fleece och utsidan är trikå från Jofotex. Jag ritade ett mönster till mössan på ett gammalt lakan och sydde sen ihop och provade. Gjorde några ändringar sen var det bara att sy på riktigt. Lilleman behövde ju matchande vantar så jag sydde ett par som liksom mössan är fodrade med fleece och ett yttertyg i trikå. Muddarna är röda.

Mössan blev riktigt bra, måste bara ta in den lite på bredden uppe på huvudet och jag skulle velat haft den lite längre ner i pannan. Men känner jag Lilleman rätt så har han snart vuxit ur den så då kan jag göra en ny med dessa förbättringar.




fredag 5 februari 2010

Dyna till matstolen

Lilleman har fått en Stokke Tripp Trapp. För att han ska sitta bättre har jag sytt en dyna samt rygg- och sidostöd. Det blev på frihand men har tittat på hur de ser ut när man köper de. Tyget kommer från IKEA och allt är stoppat med skummadrass på 2,5 cm. Prinsen sitter nu som en kung.


tisdag 2 februari 2010

omlottbody

Gillar verkligen färgen på detta tyg, sen är det så mjukt och mysigt.

måndag 1 februari 2010

Ugglebodies

När jag hittade detta tyg på Jofotex så kunde jag inte låta bli att köpa det. Det vart två bodies, en till Lilleman och en som får flytta till Karlstad och en liten H. Mönster är från OttobreDesign och denna gång blev kuvertringen riktigt bra, har tagit in lite vid axlarna så att det blir lite mindre öppning.