onsdag 24 mars 2010

Manchesterbyxor

För en halv evighet sen, känns det som, så klippte jag till ett par manchesterbyxor. Men så har de legat ett tag utan att jag har sytt ihop dem. I bakhuvudet har jag vetat att det troligtvis blir så att Lilleman kommer växa ur dem innan de blir klara. Och så vart det. Nu har jag äntligen sytt ihop dem och så är det något små. Ska försöka mig på att förlänga dem i grenen. Vore ju kul om han kan ha dem några gånger i alla fall.

Mönster kommer från Ottobre Design och tyget kommer från Stoff och Stil. Tycker att byxorna vart riktigt bra, tyvärr gör bilden dem inte rättvisa. Det enda negativa är att jag vände en av fickorna fel när jag klippte ut dem så "håret" på tyget går nedåt i stället för uppåt.

tisdag 23 mars 2010

Beställningsjobb

Fick en beställning av en kompis för ett tag sen, på en body som hon ska ge till en nybliven mamma och pappa. Har tidigare sytt i detta tyg men då med grön mudd. Nu provade jag med mörkblå och det vart riktigt bra tycker jag. Mönstret är från Ottobre Design 6/07.

Hoppas att mottagare och beställaren blir nöjda.

fredag 12 mars 2010

Tågbody lime och svart

Igår vart en tågbody klar, stl 74. Lilleman håller på att byta storlek på kläderna så nu är det dax att sy bodies i 74. Håller på med ett par byxor i svart manchester som ska ska matcha med denna body.

Tur att Bibbis textil finns och i med tidningen

Skulle slå i några tryckknappar i bodies och dreglisar, så tar de slut. Tyckte att jag hade rätt många sist men tydligen inte tillräckligt många. Mailade till Bibbi på Bibbis textil så kommer troligtvis aå kommer det nya tryckknappar idag. Hos Bibbi kan man köpa det mesta till sömnad t ex tråd, knappar, mellanlägg mm mm. Och snabb är hon.

I måndags hade jag besök av Länstidningen i Södertälje för en liten intervju till Familjesidan de har. Och idag är det en artikel om mig och Lilleman. Jag har inte läst eller sett den än eftersom jag inte har tidningen men jag vart lovad att det skulle komma en hemskickad. Mamma har dock läst den och tyckte det såg jättebra ut. Jag hoppas att jag kan inspirera fler att testa att sy egna barnkläder. Det är ju så kul!

torsdag 11 mars 2010

Trollbyxor

Lilleman har fått ett par nya byxor. Köpte ett trolltyg från mjukatyger.se när jag var på syfestivalen. Har funderat ett tag på vad jag ska sy av det, vanliga byxor var jag inte så sugen på. Men jag har länge varit sugen på hängselbyxor och tänkte att det kunde vara lite gulligt med mönstrat tyg till dem. Så jag ritade ett eget mönster med utgång från ett Ottobre Design mönster på ett par byxor med dragkedja fram. Byxorna gjorde jag så att det inte är någon söm i sidan utan bara fram. Tyvärr hamnade mönstret på tyget snett eftersom jag inte tänkte så långt men man lär ju av sina misstag så nästa gång kommer jag se till att mönstren passar lite bättre.

Lilleman verkar ganska nöjd över sina byxor och jag måste erkänna att jag tycker att de är riktigt gulliga.

onsdag 10 mars 2010

Ytterligare ett set med body och byxa

Som jag skriv i ett tidigare inlägg så har min syster beställt två set till arbetskollegor som väntar barn. Nu är nästa set klart. Eftersom den blivande mamman tydligen gillar svart och vit så går setet i denna färgkombination.

Tyget till bodyn kommer från Jofotex och byxornas velourtyg och mudd kommer från Stoff och Stil. Det vart aningens mörkt med så mycket svart men samtidigt måste jag säga att det blir lite häftigt också. Sen är det ju en fördel att både bodyn och byxorna går att kombinera med mycket andra kläder.

måndag 8 mars 2010

Ragglanbody i skogstyg

Jag har letat efter ett mönster på en body med raglanärm men inte hittat någon så jag tog saken i egna händer och ritade ett själv. Den vart väl lite si så där men "friskt vågat, hälften vunnet". Jag valde att sy i skogstyget från mjukatyger.se som Johanna A har designat. Älskar tyget, det är så roliga små figurer som gömmer sig bland trädgrenarna.

Åter till bodyn, eftersom den är i str 74 så kan inte Lilleman ha den ännu så de återstår att se hur den sitter. Jag kommer inte sy några fler förrän han har provat den. På baksidan har jag gjort en raglanöppning där det sitter tre tryckknappar.


Har nu äntligen kommit igång att sy med overlocken. Det är helt suveränt, visst klarar man sig bra med en vanlig symaskin men det går så mycket fortare och smidigare med overlocken.

Flodhästbody och byxa

Fick en beställning av min ena syster på en body samt byxor som ska till en av hennes arbetskamrater. Syrran valde turkost flodhästtyg med vita velour byxor. Settet är i str 62 och jag hoppas att arbetskamraten ska tycka om tyget.


onsdag 3 mars 2010

Mer tyger

Ja man kan fråga sig vad jag ska göra med alla tyger men det är så kul med nya mönster och färger. Och ungen växer ju en hel del så det kommer att bli fler kläder att sy åt honom. Sen har jag några beställningar, bland annat två bodies med byxor som ska till min lillasysters arbetskamrater som väntar barn.

Har börjat sy med overlocken idag. Vilken grej, det är så enkelt att sy, inget nålande och inget tråcklande. Ett par muddbyxor blev sydda på mindre än en kvart. Nä nu vart jag sugen på en Coverlock också. Får väl önska mig det i 30 års present.

Tygerna nedan är från Jofotex. I mitten vit velour nedan vit och grön mudd. Sen är det lime och gult av nattåg och svart och brunt av elefanttyget samt turkos flodistyg.