tisdag 14 december 2010

Till lille kusinen



Den 3 december fick M sin tredje kusin, en liten J. Självfallet måste det firas med lite MiMeLin kläder!


Det blev en body med ett J applicerat på bröstet, ett par muddbyxor i samma tyg som J:et samt en maskskallra. Samtliga gjorda efter eget mönster i strl 56-62. Det gula tyget är jersey och det randiga velour. Båda dessa kommer från Dollys tyger vid Odenplan. Mudden kommer från Ohlssons tyger.


Tyckte att lille J skulle få något som han kan ha lite längre än kläderna så jag sydde en maskskallra. Maken tycker det ser mer ut som en häst men vad gör det :)


fredag 10 december 2010

Bara till mig och sammanfattning av höstutmaningen



Jaha då har slutdatumet i höstutmaningen varit. Det som var så gott om tid att hinna sy en massa saker till mig själv. Nu går ju tiden oftast fortare än vad man har tänkt sig och så även denna gång.

Jag har tidigare vissat de två kjolarna jag har sytt samt ett par handledsvärmare/muddar. Samtliga är väl använda och jag är riktigt nöjd med kjolarna.

Har tyvärr inte hunnit sy mer till mig själv men jag har haft ett stickprojekt. En tröja till mig! Det är det största jag har stickat förutom en babyfilt. Är faktiskt lite så där barnsligt stolt över mig själv. Nu stickade jag på stickor 5 mm så det var inget minimini garn och det tog således inte allt för lång tid. Mönstret är från Garnstudio och garnet är Drops Nepal. Kostnaden blev inte specielt hög, stickor har jag hemma och garnet kostar 29 kronor för 50 g, det gick åt 11 nystan.



Den sitter perfekt, jag hade visserligen mätt och jämfört med deras tabell men det gäller att man håller sig till rätt stickfasthet, vilket jag ibland har lite svårt för.

Jag hann även med ett par till pulsvärmare/muddar. Även dessa är från Garnstudio, dock är de förkortade mot mönstret. Stickade i Drops Merino extra fine. Varma och mjuka! Dessa är stickade på samma rundsticka med "magic loop". Även ärmarna på tröjan är stickade på samma sätt. Kan verkligen rekommendera att ni provar "magic loop", jag gillar inte att sticka på strumpstickor och har länge dragit mig för att sticka raggsockar mm som ska stickas runt. Men så hittade jag en beskrivning på "magic loop" och provade. Så mycket lättare samt att det går att sticka ett par samtidigt och så ledes få samma stickfasthet. Googla på "magic loop" så finns det massor med beskrivnigar.

söndag 5 december 2010

Bilbody

Jag och Ms pappa tycker att det är ganska praktiskt med bodies till M fortfarande. Dock har det mest blivit tröjor sydda. Så köpte jag detta fina tyg med retro biltyg och det fick bli en body med bruna muddar. Jag gjorde ett eget mönster men någonstans gick det fel, den blev jätte bred. Nu har jag inte provat den på M ännu men har jämfört med andra, jag hoppas att det ska gå att använda den ändå annars får jag väl ta och sy om den lite.

Måste säga att jag gillar verkligen det här tyget. Dock lite opraktiskt när det är vit botten, M äter med hela kroppen och även om han har ett förkläde från Babybjörn så lyckas det hitta in lite mat innanför ändå.

torsdag 2 december 2010

Djungel till M


En ny tröja med matchande byxor har blivit sydda till M. Har fastnat lite för djungeltyget, köpte lite mer under Syfestivalen. Den gula mudden är från Mjuka tyger och velouren från Nea Nobelle. Tröjans mönster är från Ottobre Designs senaste nummer och byxorna är eget mönster. Tyvärr var mönstret från Ottobre lite större i storleken än vad mitt mönster för byxorna så jag vet inte om M kommer att kunna ha dem samtidigt. Men jag har gul velour kvar så jag får väl sy ett par till om det skulle behövas.

Tänk vilken tur det är att man fick ett intresse att sy, att kunna skapa och sy det man vill. Och sen att det finns så mycket underbara tyger på marknaden nu gör ju saken ännu bättre. Tack alla ni som tar fram nya tycker och tack Johanna och alla ni andra för att ni ritar så fint!