fredag 16 mars 2012

Favoriten Bärgarn


Jag kunde inte låta bli att köpa en liten bit av Bärgartyget när jag såg det, det bar emot men eftersom M älskar Bärgarn av någon anledning så gjorde jag det för hans skull. Det är inte jätte vackert men samtidigt lite roligt. Jag funderade ett tag med vilket tyg jag skulle kombinera det med, ville inte ha samma tyg på ärmarna utan tyckte att det skulle bli lite mer harmoniskt med enfärgade ärmar. Till slut föll valet på brun interlock från JNY Design, mjukt och härligt. När jag väl var färdig med tröjan så blev jag riktigt nöjd, det är svårt att se på bilden men i verkligheten passar verkligen det bruna jätte bra med Bärgarn. 

Jag sydde tröjan snabbt en dag när jag var hemma och sjuk och tänkte att nu blir M glad när han får en tröja med favoriten. Hämtade hem honom och berättade att han skulle få en present, M gissade för fullt på diverse saker, " en ko, en bok...". När jag plockar fram tröjan blev inte reaktionen vad jag hoppats på. Och det var nog inte en sån present M hoppats på heller, han tittade på den sen gick han in på sitt rum. Fast man vet ju själv hur kul det var att få mjuka presenter när man var liten. Morgonen därpå när pappan satte på tröjan var dock M jätte nöjd, tur var väl det :).

torsdag 15 mars 2012

Träningskalsonger

Jag hoppas på att M ska bli blöjfri tills dess att Knodden behagar komma ut, är lite tveksam dock eftersom M inte visar någon större vilja på att sluta med blöjorna. Men i alla fall så har jag sytt två stycken träningskalsonger med extra uppsug och PUL-tyg i grenen. Jag hittade ett mönster på nätet som jag har använt, WeeWeka Knickers. Jag har ritat av och använt mönstret som det var och det passade perfekt på M. Han har använt dem ett par gånger nu och jag inser att jag varit lite snål med det uppsugande tyget. Jag tog ett lager bambufleece men borde nog ha tagit två, i alla fall nu i början eftersom M glömmer bort att det inte är en blöja han har på sig när han har kalsongerna. Men de kommer att passa ett bra tag framöver så de blir bra när det bara händer mindre olyckor. Ska sy flera så att det finns framöver. Hoppas verkligen att M snart ska komma på att blöjor inte är någon hit :). 

Tygerna kommer från Znok Design och JNY Design.


onsdag 14 mars 2012

Härliga bambutyger

När Znok Design meddelade att hon fått in tygerna nedan var jag tvungen att skicka i väg en beställning. Jag tycker att det var så härligt med blommorna och de är i så fina färger. Nu har de kommit hem och kvalitén är underbar. Jag hade redan bestämt att blomtygerna i huvudsak ska bli kläder till mig men jag hoppas att det ska vara tillräckligt för att sy något till M och till Knodden. Alla tre tygerna är i bambu vilket ger ett bra solskydd och det skulle passa fint med en t-shirt till M. Det övre tyget är bambufleece, är som flossat college tyg, och jag ser framför mig att det ska bli en tröja med dragkedja till M. Undrar när jag ska hinna sy allt :). Om ca tre veckor slutar jag mitt jobb och kommer att vara hemma tills dess Knodden bestämmer sig för att komma ut i världen. Jag hoppas att jag ska hinna sy lite under de veckorna både till barnen och till den marknad jag hoppas stå på i sommar.





Tävlingar hos Mockolini och Retro Elephant

Mockolini firar 3 år med en tävling. Den vill jag gärna vara med på!


Det är även tävling hos Retro Elephant. Här kan man tävla om namnlappar, vore toppen att vinna ett gäng. Jag skulle gärna vilja ha MiMeLin och någon liten filur på.



onsdag 7 mars 2012

pippitröja


En mjuk och go pippitröja såg dagens ljus för ett tag sedan. Lite irriterad att jag inte lyckades få mönsterpassning i raglanskärningen men annars är jag nöjd.