lördag 29 september 2012

Mössor till salu

 42-44

 46-48

 50-52

54-56

Mössväder! Här är de mössor som finns till salu just nu. 100 kr/st, de är i dubbelttyg. Om du hellre vill ha med fleece eller något annat tyg går det bra att kontakta mig på facebook eller via mail: mimelin.somnad@gmail.com. 

torsdag 27 september 2012

Kalsonger till pappan


Är med i en facebookgrupp som just nu håller på med en utmanning. Man ska sy tre valfria plagg eller så kan man om man vill prova att sy något nytt som bestäms varje vecka. Förr ett par veckor sedan var utmaningen att sy ett par kalsonger och jag tog chansen och provade. Här är resultatet, två stycken till maken. Han fick dem igår i födelsedagspresent och det var spännande att se om de passade. Tyvärr var de lite låga. De paret med stjärnor funkade eftersom det tyget är lite mer stretchigt än det andra. Svampkalsongerna ska jag göra en liten justering i höjden. De var i alla fall uppskattade! Kommer när jag har tid sy några till.

Har sytt tre t-shirtar till maken oxå som han fick igår. Dessa ska ni förhoppningsvis få se imorgon om jag hinner fota dem tills dess.

lördag 22 september 2012

Mjukt och ekologiskt


En av mina favoritbutiker på nätet (Strömming) har länge satsat på ekologiska tyger och nu kommer hon att göra det fullt ut. Här ovan är ett tyg som ett företag som heter Nosh Organics tagit fram och som Strömming är återförsäljare till. Det är ett mjukt och fint jerseytyg som jag verkligen såg fram emot att få hem. Det är lite ont om just röda tyger. Jag passade på att sy en body i strl 74 till lillebror. Kommer nog dröja ett tag innan han kan ha den men det finns passande kläder i 68 nu så det räcker. Knäppningen i halsen är en enkel farfarsknäppning som gick hyfsat. Behöver träna lite mer på att få till sista sömmen längst ner men det är inget som syns om man inte vet om det.


Det här är ett tyg som Strömming själv har tagit fram och som är ännu härligare. Jag har inte så mycket av det men hoppas på att kunna utöka när jag åker till Syfestivalen om en månad. Lillebror fick denna i somras och vi använde den en hel del. Även storebror fick en tröja med samma färg på kantbanden. nu är det ju inte längre säsong för kortärmat och tills det blir det igen har lillebror vuxit ur sin body men kanske kan storebror ha tröjan även nästa sommar. Bodyn har knäppning över axeln.

fredag 21 september 2012

Lillebrors pyjamas


Eftersom storebror fick pyjamasar så var ju lillebror tvungen att få nya han med. Fast den största anledningen var att jag hittade inga i 62-68 som lillebror nu har. Vilket var konstigt eftersom jag visste att storebror hade haft ett helt gäng. Så jag sydde dessa två och en till som jag har visat tidigare. Det turkosa blev lite stor i halsen men annars är båda jätte bra och han kan ha dem ett tag framöver.

Några dagar senare bestämde jag mig för att det nog var dags att sortera alla barnkläder efter storebror i samma veva som jag plockade undan lillebrors urväxta. Och vad hittar jag då i en av lådorna, jo en hel påse full med strl 62 som jag hade glömt bort. Tyvärr är de flesta redan urväxta men några pyjamasar hittade jag som passade :) Nu är i alla fall alla kläder sorterade och placerade efter storlek.

torsdag 20 september 2012

Ipod-fodral till maken


Fick en beställning av maken att sy ett Ipod-fodral till honom. Eftersom han aldrig får något sytt av mig så tyckte jag att jag var tvungen, sen är det faktiskt kul att få sy annat än barnkläder ibland oxå. De vävda tygerna hemma som inte har barnmotiv eller blommor på är starkt begränsade, tyvärr men det här hittade vi bland tyghögarna. Maken fick säga hur han ville ha det och jag sydde. Den är fodrad med fleece för att göra fodralet lite slagtåligt. Knäppningen består av ett rejält kardborreband. Jag blev nöjd och maken lika så, perfekt!

onsdag 19 september 2012

Min första barnkjol

Ja här kommer den första barnkjol jag gjort. Anledningen är att jag fick en beställning av en bekant på en kjol och en klänning till två små systrar. Mönster till klänningen hade jag men inte till kjolen. Ritade ett mönster och sydde en testkjol, denna. Vågade inte riktigt sy på en gång i det tyg som beställaren valt eftersom det precis skulle räcka. Den här blev i alla fall bra, vi gjorde några små justeringar så att den verkligen skulle passa tjejen som ska ha den.

Den här är till salu för 160 kr. Strl 98.


Stjärnor på himlen

 Igår när jag var ute med hunden sista vändan innan sovdags så lös stjärnorna så fint. Det är lite höst och vinter över stjärnhimlen tycker jag. 

Här är en body som jag har sytt upp på beställning. Sålde en body till samma bebis på senaste marknaden och det var jätte kul att de återkom och ville beställa en till. Dessutom köpte de en liten body till kompisar som nyss fått barn. Den ovan gick bra att sy fram till att jag skulle kanta nederdelen. bandet for lite som det själv ville och jag fick repa upp allt och sy igen. Men andra gången gick det bättre i alla fall och jag kunde lämna över bodyn till familjen.

måndag 17 september 2012

Fina Dalarna

 Min morfar kom från en liten by i norra Dalarna och där har vi tillbringat många lov, både sommar och vinter. Nu hoppas jag att mina barn ska få samma möjlighet. Vi har i och med att vi flyttade till Linköping fått 1,5 till 2 timmars längre bilväg men det gick riktigt bra att åka upp i somras. Det är riktig nostalgi att åka upp och det är alltid lite konstigt att det inte är som när man var liten men nu skapar vi egna minnen jag och familjen. I somras var vi uppe ett par veckor och njöt att fjälluften, tyvärr var det en hel del regn.

Det här tyget påminner mig mycket om alla semestrar i Särna. Dalahästarna finns ju lite överallt i Dalarna. Det har bara blivit en body än så länge men jag är ändå sugen på att köpa lite mer för att ha i lager. Får se hur det blir.






MiMeLin på Facebook

Ja jag har lagt upp MiMeLin på Facebook, tänkte prova att även använda fb för att visa bilder mm. Välkomna! Framöver kanske det blir lite tävlingar där :)

MiMeLin

söndag 16 september 2012

Fyrbenta djur


 Storebror älskar djur! Alla djur! han kommer ofta och säger att han är en hundvalp eller ett föl eller något annat djur. Självklart måste han ha lite kläder med djur på och här är två nya tröjor. I planeringshögen ligger ett tyg med katter och ett med rådjur.

Det ligger en hel del i planeringshögen men det är svårt att hitta all tid men jag ska beta av i lugn takt. Nu har båda barnen kläder så att det räcker ett tag framöver. Jag ska försöka fokusera på lite kläder till mig själv förutom de beställningar som jag har.


fredag 14 september 2012

Jätte nöjd!


Storebror behövde en ny fleecejacka och jag bestämde mig att det blev både billigare och roligare att sy en själv. Hittade boucléfleece på Ohlssons inne i stan. Hittade en dragkedja i en låda och så är den kantad med jersey som även den fanns hemma. Ca pris om man inte räknar med det som fanns hemma så ca 35-40 kr. 

Stickade ner sömmarna med avig täcksöm som äntligen funkar! 


torsdag 13 september 2012

Pyjamas till storebror



Det börjar bli dags för att ha långärmad pyjamas för storebror när han sover och jag har fyllt på med två tröjor och et par byxor. Han gillar verkligen stadenpyjamasen och jag förstår honom, den är så mjuk och go på insidan och så sitter pyjamasen så där härligt löst. Sydde med lite växa plats och jag tror nog att den utan problem ska hålla hela säsongen. 

Nedan är en pyjamaströja i ett tyg köpt från en lokal tygaffär för 40 kr/m. Perfekt att sy pyjamas i men inte lika mysig som den ovan. Väntar på mer stadentyg och en hel del annat från Stömming. Det ska bli så spännande att få hem det paketet. 

Om ca en månad är det dags för höstens syfestival och jag längtar. Ska dit med mamma som ska köpa sig en ny symaskin. Kul! Själv ska jag ha lite tyger men ska försöka att begränsa mig lite. Måste försöka sy upp lite mer av det som kommer. Har ändå sanat in några tyger som jag hoppas kan följa med hem.


onsdag 12 september 2012

Beställning av en fd kollega





En fd kollega hörde av sig för några veckor sedan och gjorde en beställning på kläder. Dels några saker som var klara och så dessa som jag sydde upp efter hennes val. Tröjorna är i strl 80 och pyjamasen i 86 (fast jag märkte tyvärr fel). Jag hoppas att det kan komma en live-bild framöver och att ni kanske kan få se den. Var riktigt roligt att sy ett så stort plagg i Dino-tyget eftersom man får se hela mönstret. 

Sömnaden gick smärtfritt och det var bara när det var knapparna som skulle i som det blev problem. De jag hade bara fyra bruna knappar kvar. Som tur var så hade jag en som jag hade försökt få fast på ett annat plagg där det blev för många tyglager så knappen lossnade. Den tog jag, perfekt för annars hade de fått vänta några dagar.








tisdag 11 september 2012

Härliga dinosaurier



Znoks dinosaurier är så härliga. M som länge har gillat Dinosauritåget (barnprogram på SVT) gillar även detta tyg. Det här är från nytryckningen och vissa av färgerna är lite skarpare än i den förra omgången. Jag gillar båda men favoriten är nog den gamla omgången. Den här tröjan är med nya tyget. Bilden ovan visar en stolt M som haft sitt första kalas med 4 kompisar och de har gått på skattjakt med karta. Lycka när man hittar en påse med lite godis, pyssel och en russinask!

Hade tänkt att jag skulle sticka ner raglanskärningen med täcksöm men det ville sig inte så tröjan blev utan. Surt för det hade varit snyggt. Nu har jag bytt nålar på Covern och så har jag klappat på den lite och trolleri så funkar det! Inte helt lätt att förstå sig på den där maskinen, eller egentligen är det nog en liten varelse för man får truga lite och skämma bort den så helt plötsligt så händer det :) Hoppas bara att det håller i sig!

måndag 10 september 2012

Syskonmatchning*2



Här är två syskonmatchningar som syddes i början av sommaren. Det gula tyget är köpt på Ohlssons tyger och det gröna från JNY Design. Det är kul att sy matchande kläder även om de inte så ofta har dem samtidigt. Hoppas på att det kommer att bli mer när de blir lite större. Har även sytt i Strömmings får och så varsin kofta i frotté med lejon även den från Strömming. De kläderna får jag visa en annan gång för de har inte hamnat på bild ännu.


söndag 9 september 2012

Bamses byxor

Kanske inte riktigt men de är nästan samma färg vilket gör dem till Bamsebyxorna för storebror. Jag är riktigt nöjd med dem. Fickorna blev bra och den aviga täcksömmen blev helt "hoppstygnsfri" på en gång. Velouren är mjuk och skön och tjock men frågan är var den kommer ifrån. Jag tror,om jag inte missminer mig, att jag köpte den av Mjuka Tyger på Syfestivalen i våras, men jag känner inte riktigt igen kvalitén från dem. Får klämma och känna på deras velour när det åter är dags för Syfestivalen den 22 oktober.



lördag 8 september 2012

Vinnarna av mössan!

Så var det dax att dra vinnarna av var sin mössan!

Gårdagens födelsedagsbarn hjälpte mig att dra vinnarna. Här nedan följer bildbevis:

15 lappar i en plastskål

Dragning av lapp nummer ett


Två lappar dragna

De två vinnarna, nr 4 och nr 8 dvs Maria Svensson och Malin!Ni får kontakta mig så fort ni kan med vilken storlek ni vill ha i och vilket tyg. Grattis!!!


torsdag 6 september 2012

Amningströja nr 3


Jag har sytt tre amningströjor, det här är den tredje. Ska försöka ta tag i och fotta de andra två så får ni se dem en annan gång.
Tyget är köpt genom Znok och är en härlig bambujersey. Jag har i en annan färgställning också men jag ångrar så att jag inte köpte mer. Det är så mjukt och skönt. Hoppas på att det någon gång i framtiden tas fram samma kvalité igen. Jag kommer definitivt att köpa.

Tröjan är sydd så att det går att öppna över brösten så att det lätt går att amma. Det är eget mönster och är det så att du har storlek small så kan jag tänka mig att sy upp på beställning. I framtiden kanske jag kan sy i andra storlekar också men först måste jag ha tid att rita om mönstret.


Glöm inte att det på fredag är sista dagen för att vara med i utlottningen av en mössa.

onsdag 5 september 2012

Växer så det knakar


Det gör lillebror, de första pyjamasarna är urväxta och det behövs nya. Storebror sov i sovpåsar men det funkar inte alls på lillebror så nu syr jag nya pyjamasar. Här är den första, två till är på g. Tyget i den här kommer från Mjuka Tyger och jag köpte det för säkert två år sedan på en Syfestival. Har tidigare kantat med turkost men denna gång var Cover maskinen trädd med brun tråd så jag chansade och tog bruna kantband. Behöver jag säga att jag blev nöjd :).

tisdag 4 september 2012

Två till M och en till kusinbarnet


Det behövs påfyllnad i Storebrors garderob. Inte lätt att hinna med men här är  alla fall två stycken tröjor, en med korärm och en med lång. Helikoptertyget kommer från den lokala tygaffären men finns på flera ställen. Tyget med djurtåget kommer från Lilofant.


Sen har jag sytt ett linne med bulldoggar till mitt kusinbarn. Hans mormor föder nämligen upp såna och jag tyckte att han borde ha en tröja med dessa. Det är svart rygg och svarta kantband. Jag och Covermaskinen börjar bli riktigt bra vänner, tyvärr inte så bra så att den vill sy täcksöm i raglanskärningarna på tröjorna men det får vi väl försöka lyckas med framöver. Måste bara ha en stor portion tålamod och tid.




måndag 3 september 2012

klöver gånger två



Här är två klöverbodies jag sydde inför marknaden i Särna. Den översta blev inte såld så den fick A. Den andra är fortfarande till salu. Gillar båda men den övre är nog favoriten, tur att det var den som var i rätt storlek.

Det har inte blivit så mycket sytt sista tiden. Har haft dop för A vilket tog en hel del tid i anspråk eftersom jag lagade all mat själv. Sen tar faktiskt två barn mer tid än en, jag hinner inte mycket på dagarna längre. Men jag har sytt på en beställning som jag ska försöka hinna med och blogga om en dag och så har jag stått på en liten lokal tillställning. Den fick jag reda på att jag kunde vara med på med ett och ett halvt dygns varsel så det blev inte mer än 12 mössor uppsydda, tur att det fanns kvar en del från förra marknaden. Jag har helt klart fått mersmak så jag hoppas att det kan bli lite fler tillställningar.


Lördagens marknad

I lördags var det en lokal tillställning i området där vi bor och jag tog chansen att vara med och göra lite reklam för mig själv. Sålde en del kläder, mössor och dregglisar även om jag inte hade så makt med mig. Delade ut en hel del visitkort så jag hoppas att några vill beställa i framtiden.

Om du vill det så gå in på tygsidan och välj tyg sedan är det bara att maila mig vad för plagg du vill ha.


söndag 2 september 2012

Trollkofta


Den här mysiga koftan och en lika dan sydde jag för ett bra tag sedan. Jag sålde den ena på marknad och den andra har jag haft till lilla A men tyvärr har vi förlagt den så nu måste jag sy en ny. Tycker att trolltyget är så mysigt och som tur är så har jag lite mer kvar hemma. Får sy en storlek större än den förra så kan ju A ha den lite längre.