onsdag 20 februari 2013

Citrongul


Köpt en bit vaxduk när jag var på Stoff och Stil helgen. Vi behövde lägga något på bordet eftersom det är så slitet. Det blev lite över och lillebror behöver hakklappar så ikväll sydde jag denna, pappan får prova imorgon så kan jag sy fler sen. Köpte två jättefina tyger som ska bli hakklappar men jag vågade inte börja i fintygerna. Har oxå ett tyg från Åhléns som ska användas till samma sak. Färgen
på bilden stämmer inte riktigt. Hakklappen är riktigt citrongul.

Jag sydde även en annan sak ikväll men de får ni se en annan gång.

måndag 18 februari 2013

Första Alman


Innan jag gjorde Alman i förrförra inlägget gjorde jag en i ett billigare tyg, ett påslakarn köpt på second hand. Här ovan är en ganska dålig bild på hur den ser ut. Tycker att tyget gjorde sig bra men både det här och det andra är lite för stelt egentligen, när jag var på Stoff och Stil i lördags köpte jag ett mycket tunnare tyg som även det ska bli en Alma, hoppas på att det ska bli en perfekt sommar blus. Finns det tyg så det räcker blir det med lång ärm.

söndag 17 februari 2013

Och vinnaren är...

Malin, kommentar nummer 2! Grattis!!! Jag återkommer till dig med ett mail.

Hela dagen igår spenderades på Syfestivalen med ett avslut på Stoff och Stil. Det blev inte så mycket olika tyger utan jag köpte lite mer av varje och så blev det en del tillbehör. Just nu hänger alla tygerna på tork men jag återkommer med bilder. Jag gick med min mamma och en kompis och det är så mysigt att bara gå runt och känna av atmosfären och titta och känna på olika tyger och garner.

Första anhalt på morgonen var Strömmings monter eftersom hon hade utförsäljning pga att hon ska sluta sälja tyger (förutom blöjtyger), jätte tråkigt för hon har hela tiden haft en av marknadens bästa tyger, både till kvalité och utseende. Efter det så strosade jag och mamma runt flera timmar innan jag på slutet köpte de sista tygerna. Efter det bar det som skrivet av till Stoff och Stil för att köpa några bra att ha tyger, t ex fleece för mössor och dreglisar.

Flygplansbyxa


På storebrors förskola har man just nu tema flygplan på barnen önskan. Jag bestämde mig för att sy ett par byxor till storebror som har skjutit i höjd och behöver påfyllning i garderoben. Har länge haft en liten bit av brun molnvelour från Jny och nu var det dags att klippa i det. För att göra dem lite annorlunda så sydda jag på applikationer. Två stycken flygplan fick pryda byxan, ett på rumpan och ett på framsidan av låret. 

Jag valde att ha vit mudd och jag vet att det inte är det mest praktiska men ville inte ha så mycket annan färg som skulle ta fokus från flygplanen. Vi får väl se hur länge byxorna klarar sig utan fläckar men barn är barn och vad gör egentligen en liten (eller stor) fläck.



fredag 15 februari 2013

Tvillingklädsel

 

Här är en heldräkt och en body i strl 56 som ska till ett tvillingpar. Jag hoppas att beställaren blir nöjd och även de små tvillingarna.






torsdag 14 februari 2013

Mjuk och varm klänning


Ännu ett mönster som jag hittat genom facebook-gruppen"vuxna sytokar". Det kommer från Onion och heter 2035 eller som det också kallas i "Vuxna sytokar" Cecilia-klänningen. En ganska enkel klänning att sy och som går att förändra med enkla medel. Jag ha sytt min i jeansblå velour från Stoff och Stil. Trodde nog aldrig att jag skulle bära velour på jobbet men det har jag gjort och flera kommentarer om att klänningen är fin har jag fått.

Det blir definitivt fler av denna klänning när jag nu hinner, tiden räcker liksom inte till riktigt. När jag kommer hem från jobbet blir det till att äta och umgås med familjen sen när barnen somnat så ska det plockas och fixas lite sen är det dags för sängen. Just nu är lillebror lite sur på nätterna eftersom vi har dragit ner på nattätandet så det är inte precis åtta timmars skönhetssömn. Nu tar maken den ledsna och arga bebisen men jag vaknar ändå till. Men förhoppningsvis ska det bli bättre snart och vi alla ska få sova bättre.

onsdag 13 februari 2013

Sista tävlingsdagen och klädsel till Syfestivalen

I morgon är sista dagen för att vara med i tävlingen! Ta chansen och vinn ett presentkort för 100 kr.


Är som jag tidigare nämnt med i en facebookgrupp och i den sys det diverse fina kläder. Det är ett jätte bra sätt att upptäcka nya mönster. Och ett av dessa är Alma-blusen. Jag hängde på trenden att sy en Alma och beställde mönstret från MrsBao. Det är ett enkelt mönster att följa även om det är på engelska och det går att variera blusen på många olika sätt. Jag valde en modell utan krage och med korta ärmar.

Tyget har jag köpt från Karinottilia för ett bra tag sedan och det har legat och väntat på att få något till mig men jag har inte vetat vad. När jag såg de första Almorna så kom jag fram till att tyget skulle få bli just en sån. Och det blev riktigt bra som blus.

Innan jag sydde upp denna så sydde jag en annan i ett provtyg (ni ska få se den en annan dag). Jag tycker att den blev något bättre i passformen än vad denna vart. Den här är lite bred över höfterna och kanske är tyget lite stelt men jag hoppas på att det ska bli lite mjukare efter ett antal tvättar. Till nästa kommer jag att minska höftmåtten lite och så kommer jag att förlänga den ett par tre cm, nu är den i kortaste laget, vilket jag tyvärr inte märkte från den första.

Nu är inte bilden den bästa, det är svårt att få riktigt bra bilder när man bara hinner fota på kvällarna. Men den som kommer till Syfestivalen kanske ser den live. Jag kommer att besöka Syfestivalen på lördag med min mamma. Vi har varit där flera år i rad nu och det är så mysigt att få en heldag med mamma och gå runt och titta på alla fina saker. Och så hoppas jag att hon ska köpa lite garn för att sticka en kofta till lillebror. Hon har gjort det två gånger tidigare men tyvärr har de varit lite små i storlekarna så de har inte passat när de varit klara. Men det brukar ju kallas "tredje gången gillt" så nu blir bra nog bra. Skulle vara perfekt med en kofta till våren och svalare sommarkvällar. Lillebror har en del koftor som han ärvt av storebror som jag har stickat men de börjar bli lite små och jag hinner själv inte sticka just nu.