lördag 29 november 2014

Traktor med last


En beställd tröja med önskemål om en traktor med vagn som ficka så att det gick att lägga lite småsaker i. Barnet som fick tröjan bor på en gård där både pappa och farfar kör traktor så motivet är väldigt passande. När jag sydde blev jag osäker på vad för färg de hade på sina traktorer hemma. Men eftersom jag tyckte att grönt gick bra i färg med det turkosa på tröjan valde jag det. Tror dock att familjen hade blå traktorer hemma men jag gissar att det inte spelar så stor roll för bäraren. 

Mönster: eget
Tyger: blandat

torsdag 27 november 2014

Body och klänning till kollega


Visar mycket gamla kläder just nu, hittade en del bilder som jag inte visat. Det här setet är till en arbetskollega som fick barn i våras. Resterande kollegor ville att jag skulle sy till den nyfödda. De fick bestämma vad och vilket tyg. Jag föreslog färg på kantband.

Mönster: Eget
Tyg: mönstrat från Znok och enfärgat troligen från den lokala tygaffären.

tisdag 25 november 2014

Till systers kompis


Min systers kompis barn fyllde ett i våras och syster ville ge henne lite kläder i present. En matchande body och mössa i gult. Samtidigt behövde min systerson nya mössor så han fick två stycken.

Mönster: Egna
Tyg: gult med rådjur kommer från Znok, lika så det med stadsmotiv. Det med små retrobilar tror jag är köpt från Kameleont för länge sen.

söndag 23 november 2014

Somrig kofta


En kofta sydd för ett bra tag sedan. Tyget är någon form av bomull-konstfiberblandning och är rätt kall, jag å andra sidan behöver varma kläder och denna har därmed inte blivit så använd. Men det är en bra sommarkofta. 

Mönster: eget
Tyg: från en facebooksida

lördag 22 november 2014

Pyjamasbeställning





Två förskolekompisar till mina barn behövde i våras nya pyjamasar och deras mamma ville gärna att jag skulle sy två var till dem. De skulle passa en 2,5-åring och en 5,5-åring. Ena pyjamasen skulle vara med korta byxor och den andra med långa. 

Mönster: Egna
Tyg: kommer från bl a Znok och Strömming. Samtliga mönstrade tyger är slutsålda sedan länge.

fredag 21 november 2014

Blandade beställningar





Här är kläder sydda i våras. Björnbodyn bor i Kalmar, pappa-dotter matschningen bor i Gnesta och mössorna har hamnat på olika platser i landet. 

onsdag 12 november 2014

Hästar, djur och att skapa ett intresse


Mitt favoritdjur är hästar och jag har haft turen att ha föräldrar med samma intresse samt möjligheten att låta mig och mina systrar att rida medan vi var små. Jag har ridit sedan jag var liten med några uppehåll, främst när barnen har varit riktigt små. Nu har jag äntligen kommit igång igen och rider på ridskola en dag i veckan. Inte samma sak som egen häst men det duger bra nu när tiden går åt på andra saker.

Jag vill gärna att mina barn ska få möjlighet att umgås med djur av alla de slag. Att då få en tröja med fina djur tror jag hjälper att skapa intresset för dem. Här ovan är en tröja med fint fotoprinttyg med hästar. Ett måste i en hästtokig mammas tygskåp :)

onsdag 5 november 2014

syskonmatchning nr 2




Inte så mycket att orda om, syskonmatchning utan krusiduller.

Tyg: lokala tygaffären
Mönster: eget

tisdag 4 november 2014

syskonmatchning nr 1




Det är bra att göra slut med ett tyg när man ändå håller på och klipper. Det är lätt att det blir liggandes annars tycker jag. Svårt att klippa i sista biten :) Sen är det kul med syskonmatchning oxå, de behöver ju inte ha dem samtidigt heller. Här är två tröjor sydda till brorsorna, för att göra dem lite annorlunda från alla andra tröjor i garderoben gjorde jag dem lite längre i bakstycket samt att storebrors fick två korsande sömmar mitt fram. tyvärr strök jag på dem för varm när jag enligt storebror var tvungen att torka tröjan snabbt efter tvätt. Han skulle ha just den tröjan den dagen. 

Tyg: Memba Design men från början från Finland
Mönster: egna
Sydda med: Overlock och coverlock

söndag 2 november 2014

Cross-over nr 3



Det här är den tredje cross-overn jag sytt. Tyget är köpt i en facebook-grupp och det fanns inte så mycket av det så att få till mönsterpassningen var inte lätt. Tror jag skulle behöva något i skärningen för att ta bort den kraftiga mönsteropassningen :)